Kirazlı Süpriz Kek

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Kirazlı Süpriz Kek

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von TosunPaşa

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Kirazlı Süpriz Kek

    Kaç Kişilik: 12-14

    Hazırlama: 20dk

    Pişirme: 40dk


    Kirazlı Süpriz Kek Tarifi İçin Malzemeler

    • 4 adet yumurta
    • 1 su bardağı soda
    • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
    • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • 2. 5 su bardağı un
    • Kiraz (çekirdekleri çıkarılmış olacak)


    Kirazlı Süpriz Kek Tarifi Yapılışı

    1. Öncelikle yumurta ve şekeri bir kaba alalım ve yaklaşık 6 – 7 dakika mikserle çırpıyoruz.
    2. Ardından içine sodayı ve sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
    3. Ardından mikseri bırakıyoruz bu aşamada spatula ile devam edeceğiz.
    4. Unu kabartma tozunu vanilyayı birbiriyle karıştırıp eleyerek katıyoruz 3 – 4 seferde karıştırma kabına katalım ve spatula ile aşağıdan yukarı doğru karıştıralım unu ekledikçe.
    5. Ardından tarçını ve cevizi katıp karıştırma işlemine devam edelim pürüzsüz kek hamuru elde ettikten sonra kelepçeli kalıbımızı yağlayalım ve içine kek harcının yarısını dökelim.
    6. Ardından bu kek harcının üzerine çekirdeklerini çıkardığımız kirazlarımızı katalım ve diğer kalan kek hamurunu dökelim.
    7. Önceden ısıttığımız 175 derece fırında pişirelim.
    8. Fırından fırına pişirme süresi fark edebilir 30 dakika sonra kekimizi kürdan ile kontrol edelim.
    9. Kürdan temiz çıkıyorsa kekimiz pişmiş demektir. pişen keki fırından alıp soğuduktan sonra servis edelim.



    Tarife Ait Diğer Resimleri


















    Ähnliche Themen:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •