Velibah (Patatesli Bazlama Yöresel Lezzet)

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Velibah (Patatesli Bazlama Yöresel Lezzet)

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von TosunPaşa

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Velibah (Patatesli Bazlama Yöresel Lezzet)

    Kaç Kişilik: 8-10

    Hazırlama: 35dk

    Pişirme: 20dk


    Velibah (Patatesli Bazlama Yöresel Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

    Hamuru için;

    • 1 su bardağı ılık süt
    • 1 su bardağı ılık su
    • 1 paket instant kuru maya (Yada yaş maya )
    • 1 tatlı kaşığı toz şeker
    • Tuz
    • Aldığı kadar un (Yaklaşık 4. 5 su bardağı)


    İçi için:

    • 3 adet haşlanmış patates
    • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan (İsteğe bağlı )
    • 1 yemek kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
    • 1 adet rendelenmiş soğan


    Üzerine sürmek için ;

    • 1 küçük kase tereyağı


    Velibah (Patatesli Bazlama Yöresel Lezzet) Tarifi Yapılışı

    Herkese Keyifli güzel günler diliyorum. Kimler biliyor bakalım velibahı 🤩🖐 Nerelerde yapılır bilen varmı ? Çerkezlerde çok yapar bu tarifi. Gözleme kadar zor değil hamur açmayı bilmeyenler bile açabilir. merdaneyle açılıyor çok kolay oluyor tavsiye ediyorum.

    1. Öncelikle yoğurma kabımıza 4 su bardağı unu ,mayayı ,tuzu ,şekeri ( tüm kuru malzemeleri )ekleyip karıştıralım.
    2. Üzerine ılık süt ve suyu ekleyip yoğurmaya başlayalım.
    3. Kalan yarım bardak unu da hamurun yumuşaklığına göre ekleyelim. (unun markasına göre değişiklik gösterebilir) güzelce yoğuralım. Yaklaşık 25 30 dakika mayalanmaya bırakalım. Bu sırada patatesleri küp küp doğrayıp haşlayalım.
    4. Haşlanan patatesleri ezelim içine tuz ve kırmızı biber ilave edelim 1 soğanı rendeleyip suyunu sıkıp ekleyelim. reyhan da ekleyelim. Top top yapalım.
    5. Mayalanan hamurdan mandalinadan az daha büyük parçalar koparalım beze yapalım.
    6. Tezgahı unlayıp üzerine bezeyi koyalım çorba kasesi büyüklüğün de açalım içine top yaptığımız patatesi koyup uçlarından toplayarak kapatalım.
    7. Merdaneyle ince olacak şekilde açalım.
    8. Ocağa tavayı koyalım ısınınca bazlamaları arkalı önlü pişirelim( tavaya yağ koymuyoruz. ) hepsini aynı şekilde pişirelim en son tereyağıyla yağlayalım. Afiyet olsun 😊🙏🏻.



    Tarife Ait Diğer Resimleri































































Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •