Yeşil İncir Reçeli

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Yeşil İncir Reçeli

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von TosunPaşa

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Yeşil İncir Reçeli

    Kaç Kişilik: 10-12

    Hazırlama: 40dk

    Pişirme: 40dk


    Yeşil İncir Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

    • 750 gr yeşil (olmamış) incir
    • 1, 5 kilo +1 su bardağı toz şeker
    • 1, 5 litre su
    • Çubuk tarçın
    • 10 adet karanfil
    • 1 çay kaşığı limon tuzu
    • 2 su bardağı kireç
    • 2, 5 litre su


    Yeşil İncir Reçeli Tarifi Yapılışı

    1. Öncelikle 2 bardak Kireci 2, 5 litre su ile karıştırıp 5 saat bekletiyoruz.
    2. Daha sonra incirlere çöp şiş ile delik açıyoruz (resimdeki gibi) ve güzelce yıkayıp tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip 5-10 dakika adar haşlıyoruz. Çok fazla haşlamıyoruz. Ve soğuk suya çıkarıp şokluyoruz.
    3. Daha sonra incirlerin patlamadan yavaşça suyunu sıkıp kaba alıyoruz ve dinlenen kirecin suyunu üzerine döküp 5-6 saat kireçli suda bekletiyoruz. (Kireç iyice dibe çöküp suyu berrak oluyor o suyu bulandırmadan alıp kullanıyoruz)
    4. Daha sonra incirleri süzüp 3-4 defa suyla yıkayıp kireçli sudan arındırır tekrar yavaşça sıkıp içindeki suyunu da alıyoruz incirler suyu sıkılınca buruşuyor şerbete girince eski halini alacaktır.
    5. Tüm işlem bitince tencereye şekeri suyu tarçın ve karanfil alıp kaynamaya bırakıyoruz şerbet kaynayınca incirleri ekleyip ara sıra karıştırarak kıvam alana kadar pişiriyoruz.
    6. Yaklaşık 45 dakika ile 1 saat arası son olarak limon tuzunu ekleyip 3-4 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz eğer sulu olursa bir gün güneşe bırakabilirsiniz. Afiyet olsun



    Tarife Ait Diğer Resimleri







































Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 2 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 2)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •