Havuçlu Tarçınlı Kek (Baton Kek Kalıbında)

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Havuçlu Tarçınlı Kek (Baton Kek Kalıbında)

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von TosunPaşa

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Havuçlu Tarçınlı Kek (Baton Kek Kalıbında)

    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 10dk

    Pişirme: 25dk


    Havuçlu Tarçınlı Kek (Baton Kek Kalıbında) Tarifi İçin Malzemeler

    • 2 adet yumurta
    • 1 su bardağına yakın şeker
    • Yarım çay bardağı süt
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • 2 orta boy havuç
    • 1 portakal kabuğu rendesi
    • 1 paket vanilya
    • 1 tatlı kaşığı tepeleme tarçın
    • Yarım su bardağı nişasta
    • 1 su bardağı un (un miktarı değişebilir. kalıba dökerken hafif pat pat diye dökülmesi gerekiyor. çok akışkan olmaması lazım)


    Havuçlu Tarçınlı Kek (Baton Kek Kalıbında) Tarifi Yapılışı

    1. Şeker ve yumurtaları beyazlaşana dek çırpalım , içerisine süt ve sıvı yağı ekleyelim tekrar çırpalım.
    2. Sonra un, nişasta, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip 1-2 dakika daha çırpalım.
    3. Kabuklarını soyup rendelediğimiz havuç ile 1 adet portakal kabuğu rendesini de ekleyip spatula ile karıştıralım.
    4. Margarin ile yağlayıp unladığımız baton kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında içini çekene kadar pişirelim.
    5. İlk 20 dakika fırını açmayalım güzel kabarması için.
    6. Sonra kurdan ile içinin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.



    Tarife Ait Diğer Resimleri



























  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 3 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 3)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •