Halka Tatlısı (Çıtır Çıtır Dışarı da Satılanlar Gibi)

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Halka Tatlısı (Çıtır Çıtır Dışarı da Satılanlar Gibi)

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von TosunPaşa

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Halka Tatlısı (Çıtır Çıtır Dışarı da Satılanlar Gibi)



    Kaç Kişilik: 8-10

    Hazırlama: 10dk

    Pişirme: 20dk


    Halka Tatlısı (Çıtır Çıtır Dışarı da Satılanlar Gibi) Tarifi İçin Malzemeler

    • 1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
    • 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
    • 1 Türk kahvesi fincanı süt
    • 1 adet yumurta
    • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
    • 1 su bardağı irmik
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu


    Halka Tatlısı (Çıtır Çıtır Dışarı da Satılanlar Gibi) Tarifi Yapılışı

    1. İlk önce 1 su bardağı şeker ve 1 su bardağı sudan şerbet pişiriyoruz.
    2. Şerbetimizi kenara alıp soğumasını bekliyoruz. Çünkü kızarttığımız halkalarımızı soğuk şerbete koyacağız.
    3. Ve daha sonra bütün malzemeleri karıştırma kabımıza alıyoruz. Güzelce çırpıyoruz.
    4. Kaşığa yapışan bir hamur elde ediyoruz. Sıkma torbamıza hamurumuzu alıyoruz.
    5. Kısık ateşte ılıttığımız yağımıza hamurumuzu halka şekli yaparak sıkıyoruz.
    6. Önlü arkalı kızarttıktan sonra direk içine atıyoruz 3-4 dakika şerbette durması yeterli olacaktır.
    7. Bu hamur ölçüsünden 15-16 adet çıktı. Tarifteki tek önemli nokta yağın kızgın olmaması.
    8. Altının çok açık olmamasına dikkat ediyoruz yoksa içi çiğ kalabilir.
      Çok pratik bir tatlı yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin 🤗
      Diğer tariflerim için instagram sayfama buyurun⬇️⬇️
      @mutfaktasumeyyevar



    Tarife Ait Diğer Resimleri















  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •