Portakal Jöleli Etimek Tatlısı

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Portakal Jöleli Etimek Tatlısı

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von TosunPaşa

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Portakal Jöleli Etimek Tatlısı



    Kaç Kişilik: 10-12

    Hazırlama: 15dk

    Pişirme: 15dk


    Portakal Jöleli Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

    Muhallebi için

    • 4 su bardağı süt
    • 2 yemek kaşığı un
    • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
    • 1 paket vanilya
    • 1 yemek kaşığı tereyağı


    Alt taban için

    • 8 adet etimek


    Şerbet için:

    • 1. 5 su bardağı şeker
    • 2 su bardağı sıcak su


    Jöle için:

    • 2 su bardağı portakal suyu
    • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
    • 1. 5 yemek kaşığı şeker


    Portakal Jöleli Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı

    1. Etimek tatlımız için ilk olarak şerbeti hazırlıyoruz.
    2. Sıcak suyun içine şekeri ilave edip şekerli su karışımını kısık ateşte şekerler eriyene kadar kaynatıyoruz.
    3. 5 dakika sonra tatlımızı yapacağımız kabınıza etimekleri diziyoruz.
    4. Üzerine şerbeti döküp muhallebiyi yapmaya başlıyoruz.
    5. Muhallebi için vanilya ve tereyağı dışındaki malzemeleri karıştırıp kısık ateşte sürekli karıştırıp muhallebimizi hazırlıyoruz.
    6. Pişen muhallebiyi birkaç dakika sonra etimeklerin üzerine ilave ediyoruz.
    7. Muhallebiyi soğumaya bırakıyoruz.
    8. Jöle için tüm malzemeleri karıştırıp kısık ateşte jöle kıvamı alana kadar süreli karıştırarak pişiriyoruz.
    9. Pişen jöleli muhallebicimizin üst tabanına eşit oranda yayıyoruz. Tatlımızı 1 gün buzdolabında dinlendirip servis edebiliriz. Afiyet olsun😋



    Tarife Ait Diğer Resimleri



















Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •