Puf Puf Bohça Böreği

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Puf Puf Bohça Böreği

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von TosunPaşa

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Puf Puf Bohça Böreği



    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 15dk

    Pişirme: 30dk


    Puf Puf Bohça Böreği Tarifi İçin Malzemeler

    • 3 adet yufka
    • 2 yumurta
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 su bardağı ayçiçek yağı
    • 1 paket hamur kabartma tozu
    • Peynir
    • Tuz
    • Çörek otu/pul biber


    Puf Puf Bohça Böreği Tarifi Yapılışı

    Merhaba arkadaşlar. :)

    Sizinle hazır yufkadan hazırladığım böreklerimin tarifini paylaşmak istedim. Pratik, yumuşacık ve lezzetli mi lezzetli. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

    1. İç harcını hazırlamak için yumurta, yoğurt, yağımızı, tuzu ve hamur kabartma tozunu bir kaba alıp tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
    2. En son fırına vermeden bu harcımızı yufkanın üzerine süreceğimiz için bir kısmını ayırıyoruz.
    3. Harcımızı yufkamızın içine fırça yardımıyla heryere eşit bir şekilde sürüyoruz.
    4. Yufkamızın alt ve üst kısmını ortada birleştiriyoruz.
    5. Tekrar kuru olan katladığımız yerlere harcımızı sürüyoruz ve bu defa yufkamızın sağ ve sol tarafını içe doğru katlıyoruz.
    6. 4 parçaya bölüp isteğe göre peynir vs. koyuyoruz.
    7. Resimdeki gibi bohça şeklinde katlıyoruz.
    8. Tepsiye ters yani katladığımız taraf alta gelecek şekilde diziyoruz.
    9. En son geri kalan iç harcını sürüyoruz ve isteğe göre çörek otu veya pulbiber serpiyoruz.
    10. 180 derecedeki fırında 30-35 dk pişiriyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.



    Tarife Ait Diğer Resimleri







































  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •