Kaç Kişilik: 4-6
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 30dk
Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 3 kaşık un
- 3 kaşık nişasta
- 1 bardak toz şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım paket margarin
- 1 paket toz krem şanti
Süsleme için;
- 300 gram tel kadayıf
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım paket margarin
- Ceviz (İsteğe bağlı)
Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi Yapılışı
Çıtır mi çıtır mi leziz mi leziz bi muhallebi tarifi geliyor mutlaka denemelisiniz 😍😋
- Muhallebi için süt, şeker, nişasta ,un uygun tencereye alınıp pişirilir göbek atmaya başlayınca margarin ve vanilya eklenir karıştırılır
- Margarin eriyince ocak kapatılır.Muhallebi soğumaya bırakılır arada karıştırılır ki kabuklanmasın.
- Kadayıf margarin toz şeker uygun tava da rengi dönüp çıtırlaşana kadar kavrulur.
- Sonra ceviz ilave edilir biraz daha kavrulur ve kenara alınır.
- Soğuyan muhallebiye bi paket krem şanti eklenir iyice çırpılır muhallebimiz hazır hale gelir.
- Kullanacağımız kup veya kaselere önce kadayıf muhallebi kadayıf muhallebi kadayıf olacak şekilde paylaştırılır. Katlar azaltılıp çoğaltılabilir isteğinize kalmış:)
Enfes tatlımiz hazır deneyeceklere afiyet olsun 😍