Sütlü Ve Peynirli Börek

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Sütlü Ve Peynirli Börek

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Üye Esengül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Sütlü Ve Peynirli Börek



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    -
    Pişirme Süresi
    -

    Sütlü Ve Peynirli Börek Tarifi İçin malzemeler

    • 3 yufka
    • 400 gr lor peyniri
    • Yarım demet maydanoz
    • 2 su bardağı süt
    • Tuz
    • Yarım su bardağı zeytinyağı

    Sütlü Ve Peynirli Börek Nasıl Yapılır?
    Maydanozu kıyın ve lor peyniriyle karıştırın. Sütü bir kaseye alın. Zeytinyağını yavaşça ekleyip tel çırpıcıyla çırpın. Yufkalardan bir tanesini küçük bir fırın tepsisine kenarları dışarı taşacak şekilde yerleştirin. Diğer yufkaları iri parçalar şeklinde koparın. Yufka katlarının arasına peynir serpip sütlü sostan gezdirerek tepsiye dizin. En alta yerleştirdiğiniz yufkanın kenarlarını harcın üzerine katlayarak kapatın. Keskin bir bıçakla kare şeklinde dilimleyin. Kalan sütlü sosu yufkanın üzerine gezdirin. Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırına yerleştirip börek kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.



  2. 2 kişi bu gönderi için Esengül üyemize teşekkür etti:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •