Kaç Kişilik
4 kişilikHazırlama Süresi
20 dakikaPişirme Süresi
40 dakika
Amasya Usulü Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin malzemeler
- 3 adet patlıcan
- Kızartmak için sıvı yağ
- 2 adet büyük boy soğan (Piyazlık doğranmış)
- 2 su bardağı bulgur
- 3 su bardağı et suyu
- Tuz, karabiber
Amasya Usulü Patlıcanlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
Sebzeli bulgur pilavı sevenler için çok lezzetli bir tarif.
- Patlıcanları alacalı soyup bir parmak kalınlığında doğradıktan sonra kızgın yağda hafifçe kızartın.
- Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile soğanı karamelize olana dek kavurun.
- Patlıcanları tabanı düz bir pilav tenceresinde dizin. Üzerine önce karamelize soğanları sonra bulguru yayın. En son sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte, bulgurlar şişene kadar pişirin ve sıcak servis yapın.
Pilavın yanına hazırlayacağınız kayısılı kuzu eti tarifine göz atın.