Maraş Usulü Şalgamlı Tarhana Çorbası

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Maraş Usulü Şalgamlı Tarhana Çorbası

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Üye Ferha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Maraş Usulü Şalgamlı Tarhana Çorbası



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Maraş Usulü Şalgamlı Tarhana Çorbası Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 1 su bardağı Maraş tarhanası
    • 3 su bardağı sıcak su
    • 1 orta boy şalgam
    • 1 su bardağı haşlanmış nohut
    • 3 diş sarımsak
    • Tuz

    Üzeri için

    • 25 gr tereyağı
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
    • 1 tatlı kaşığı nane

    Maraş Usulü Şalgamlı Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?
    Tarhanayı 5-6 saat önceden sıcak suyla ıslatın. Şalgamı soyup iri küpler halinde doğrayın. Yumuşayan tarhanayı ocağa alıp karıştırarak pişirin. Salep kıvamına gelince doğranmış şalgamları ilave edin birkaç dakika kaynatın. Ezilmiş sarımsak ve haşlanmış nohutları ekleyin. Birkaç dakika pişirip ocaktan alın. Tereyağını küçük bir tavada eritin. Kırmızı pul biber ve nane ile ekleyip kızdırın. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis yapın.




Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •