Kaç Kişilik
4 kişilikHazırlama Süresi
20 dakikaPişirme Süresi
40 dakika
Kremalı Ceviz Çorbası Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 3~4 su bardağı sebze suyu
- 2~3 diş sarımsak
- 1 dal taze soğan
- 1 çay bardağı kurutulmuş sebze karışımı
- 1 su bardağı doğranmış ceviz
Kreması için
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı krema
- Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
Üzeri için
- 1~2 dal taze kişniş
- İri çekilmiş ceviz içi
Kremalı Ceviz Çorbası Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavuk suyunu tencereye alın. Üzerine kıyılmış sarımsak, taze soğan, kurutulmuş sebze karışımı ve cevizi ilave edin.
- Orta ateşte birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi kısıp 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
- Kapağını açmadan yarım saat dinlendirip püre haline gelinceye kadar blenderdan geçirin.
- Kreması için, tereyağını eritip un ekleyin. Kremayı yavaş yavaş ilave ederek kıvamlı bir sos hazırlayın.
- Rendelenmiş muskat ile tatlandırın. Kremayı çorbanın üzerine ilave edip iyice karıştırın. Taze kişniş ve ceviz içiyle süsleyin.
- Kremalı ceviz çorbasını, yanına çok yakışan hünkar beğendi ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Kremalı Ceviz Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarifte kullanacağınız cevizleri mutlaka ufalayın ve kabuk kalmadığından emin olun.
- Çorbada topaklanmalar olmaması için karıştırma işlemini hızlı bir şekilde yapın ve tahta kaşık kullanın.
- Kıvamını koyulaştırmak için krema, sulandırmak içinse süt ilave edebilirsiniz.
- Çorbanın aromasını arttırmak için tavuk suyuna ek olarak et suyu da kullanabilirsiniz. Sevdiğiniz baharatları eklemeyi unutmayın.
1 Porsiyon Kremalı Ceviz Çorbası Kaç Kaloridir?
Standart malzemelerle hazırlanan çorbanın bir porsiyonu, yaklaşık 75 kaloridir. İçeriğindeki vitaminler bakımından oldukça zengin olan ceviz çorbasını diyet listelerine ekleyebilirsiniz.