Kaç Kişilik
4 kişilikHazırlama Süresi
20 dakikaPişirme Süresi
20 dakika
Yoğurtlu İrmik Çorbası Tarifi İçin malzemeler
- 250 gr kemikli et
- 1 soğan
- 1 kereviz
- 2-3 dal maydanoz
- 2 kahve fincanı irmik
- 6 su bardağı su
- 1 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çorba kaşığı margarin
- 1 çay kaşığı nane
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Yoğurtlu İrmik Çorbası Nasıl Yapılır?
- Soğan ve kerevizi soyup 2-3 parçaya kesin. Kemikli eti tencereye alıp 6 bardak su, soğan, kereviz ve maydanozu ilave edin.
- Kısık ateşte kapağı açık olarak kaynatın. Çorbanın yüzeyinde biriken köpükleri kevgirle alın. Kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Eti bir tabağa alın.
- Çorbayı süzgeçten geçirip ayrı bir tencereye alın. Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. İrmiği serpip karıştırın.
- Tuz ve karabiber ekleyin. Etleri kemiklerinden tel tel ayırın ve çorbaya ekleyin.
- Yoğurt, yumurta ve 1 kepçe çorba suyunu bir kasede çırpıp kaynamakta olan çorbaya sürekli karıştırarak ilave edin. 5 dakika daha kaynatıp ateşten alın.
- Margarini tavada eritip nane ve kırmızı tozbiberi hafif kavurun. Sıcak çorbanın üzerine gezdirerek döküp servis yapın.
Afiyet olsun.