İrmikli Lokma

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: İrmikli Lokma

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Üye Rabia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart İrmikli Lokma



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    10 dakika
    Pişirme Süresi
    15 dakika

    İrmikli Lokma Tarifi İçin malzemeler

    • 1 su bardağı irmik
    • 2 su bardağı süt
    • 1.5 kahve fincanı toz şeker
    • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
    • Yarım çay kaşığı karbonat
    • 3 yumurta
    • 1 tutam tuz

    Kızartma için;
    Bol sıvıyağ
    İrmikli Lokma Nasıl Yapılır?
    Süt, irmik, 1 kahve fincanı tozşeker ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kaba alıp karıştırın. Tuz ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Karbonat ve yumurtaları ekleyip düzgün bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.

    Yağı kızartma tenceresinde kızdırın. Hamurdan çorba kaşığı dolusu alıp yağa ilave edin ve orta ateşte kızartın. Kevgirle kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Üzerlerine kalan tozşekeri serpip servis yapın.

    Afiyet olsun.
    Dilerseniz, klasik lokma tarifini de deneyebilirsiniz.





Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •