Antakya Usulü Yumurta Öccesi

Değerlendir:
1 kullanıcı bu konuyu oylamış:: listeyi göster
Yükleniyor...
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Antakya Usulü Yumurta Öccesi

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Üye Aybüke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Antakya Usulü Yumurta Öccesi



    Kaç Kişilik
    4 kişilik
    Hazırlama Süresi
    30 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Antakya Usulü Yumurta Öccesi Tarifi İçin malzemeler

    • 6 yumurta
    • 1 demet yeşil soğan
    • 1 demet maydanoz
    • 1 demet taze sarımsak
    • 1 demet taze nane
    • 4 yemek kaşığı un
    • Tuz
    • Kırmızı pul biber

    Kızartmak için

    • Ayçiçek yağı

    Domates sosu için

    • 2 domates
    • 1 çay kaşığı toz şeker
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kırmızı pul biber

    Antakya Usulü Yumurta Öccesi Nasıl Yapılır?

    • Yumurtaları geniş bir karıştırma kasesinde çırpın. Çok ince kıydığınız sebzeler ve unu ilave edin. Tuz ve kırmızı pul biberle tatlandırıp harç kıvam alıncaya kadar karıştırın.
    • Bir yumurta pişirme ya da özel öcce tavasının göz yerlerine ayçiçek yağı dökün. Harçtan bir yemek kaşığı kadar alarak kızgın yağa ilave edin. Her iki tarafını da kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.
    • Domates sosu için rendelediğiniz domatesleri bir sos tenceresine alın. Toz şeker, tuz ve baharatlarla tatlandırıp domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin.
    • Öcceleri yanında domates sosu ile beraber sıcak servis yapın.





  2. 3 kişi bu gönderi için Aybüke üyemize teşekkür etti:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •