Yuvalak

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Yuvalak

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Yeni Üye Demet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Yuvalak



    Kaç Kişilik
    8 kişilik
    Hazırlama Süresi
    15 dakika
    Pişirme Süresi
    15 dakika

    Yuvalak Tarifi İçin malzemeler

    • 250 gr çiğ köftelik dana kıyma
    • 2 su bardağı ince bulgur
    • 1 soğan
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 2 yemek kaşığı isot
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • 1 çay kaşığı yenibahar
    • Tuz
    • Karabiber

    Yuvalak Nasıl Yapılır?

    • Bulguru geniş bir tepsiye aktarın. Kıyma, baharatlar ve rendelenmiş soğanı ilave edin. Çok az su ekleyerek yoğurun.
    • Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak köfteleri hazırlayın. Tencerede 4-5 bardak suyu kaynatın. Köfteleri bu suda 5 dakika pişirin.
    • Servis tabağına alıp soğumaya bırakın. Tereyağını ısıtıp köfteleri sallayarak tavada tereyağında kızartın. Sıcak servis yapın.

    Dilerseniz, et kullanmadan hazırlanan fellah köfte tarifini de deneyebilirsiniz.




  2. 3 kişi bu gönderi için Demet üyemize teşekkür etti:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •