Ev Yapımı Somun Ekmek

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Ev Yapımı Somun Ekmek

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Üye Ferha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Ev Yapımı Somun Ekmek



    Kaç Kişilik
    4 kişilik
    Hazırlama Süresi
    25 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Ev Yapımı Somun Ekmek Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 1 kg un
    • 500 ml sıcak süt
    • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
    • 1 yemek kaşığı tuz
    • 3 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 yaş maya

    Üzeri için

    • 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
    • Yarım çay bardağı su
    • Çörek otu

    Ev Yapımı Somun Ekmek Nasıl Yapılır?

    • Maya, tuz ve toz şekeri bir kapta karıştırın. Ayçiçeği yağını ekleyin. Sütü ilave edip iyice karıştırın ve birkaç dakika bekleyin.
    • Ardından unu yavaş yavaş ekleyerek tüm malzemelerin karışmasını sağlayın. Hamur, yumuşak bir kıvam alınca, üzerini bir bezle kapatıp mayalanması için bekleyin.
    • Hamur kabardığında beş parçaya ayırın. Tezgahın üzerine un serpiştirin ve ayırdığınız bezeleri tek tek elinizle açın.
    • Hamur bezelerine ekmek şeklini verin ve bıçağın tersiyle çizgi çekin.
    • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Daha sonra hazırladığınız ekmek hamurlarını, yağlı kağıt serili tepsiye aktarın. 20 dakika bekletin.
    • Üzerine pekmezli su sürün ve çörek otu serpiştirin. 200 dereceye ayarlanmış fırında, ekmeklerinizi pişirin.
    • Ev yapımı somun ekmekleri, yemeklerin yanında sunabileceğiniz gibi ekmek üstü pizza yapımında da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

    Evde Somun Ekmek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

    • Mayanın daha çabuk bir şekilde çözünmesi için, kullanacağınız sütün ılık olmasına özen gösterin.
    • Tarifteki süt miktarını ölçülü bir şekilde azaltarak, ılık su da ekleyebilirsiniz.
    • Hamur iyice kabarmadan, üzerini açmayın. 
    • Pişirme esnasında ekmeklerin çıtır çıtır olması için, fırının içerisine bir kap su koyun.
    • Pişirme süresi fırının performansına göre değişiklik gösterse de, ortalama 25-30 dakika arasıdır.

    Mis gibi kokusuyla bütün evi saracak lezzetli ekmek tariflerine buradan ulaşabilirsiniz. Zengin besin değerleriyle sunulan tam buğday unlu ekmek ve yumuşacık bazlama yapımına da mutlaka göz atın.




  2. 4 kişi bu gönderi için Ferha üyemize teşekkür etti:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •