Eyşili Pilav (Kastamonu)

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Eyşili Pilav (Kastamonu)

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Üye Tibet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Eyşili Pilav (Kastamonu)



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    -
    Pişirme Süresi
    -

    Eyşili Pilav (Kastamonu) Tarifi İçin malzemeler

    • 3 su bardağı siyez bulguru
    • 2 soğan
    • 3 su bardağı ekşi ayran ya da ekşi yoğurt
    • 30 gr tereyağı
    • 2 yemek kaşığı domates salçası
    • 20 yaprak pazı
    • Yarım demet dereotu
    • Yarım demet maydanoz
    • Taze nane
    • Tuz
    • Kırmızı pul biber
    • Karabiber

    Eyşili Pilav (Kastamonu) Nasıl Yapılır?
    Siyez bulgurunu yıkayıp süzün. Üzerini geçecek kadar su ekleyip sulu kalacak şekilde pişirin. Tüm taze otları ve pazı yapraklarını yıkayın. Elinizle küçük parçalara toparın ve ayrı bir tencerede yumuşayıncaya kadar pişirin. 3 su bardağı ekşi ayranı ekleyerek karıştırın. Kaynayınca ocaktan alın. Küp doğradığınız soğanları tereyağında kavurun. Salça ve baharatları ilave edin. Salçalı sosu ve siyez bulgurunu yeşilliklerin bulunduğu tencereye ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın.



  2. 2 kişi bu gönderi için Tibet üyemize teşekkür etti:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •