Patlıcan Pidesi

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Patlıcan Pidesi

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Üye Rabia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Patlıcan Pidesi



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    1 saat
    Pişirme Süresi
    45 dakika

    Patlıcan Pidesi Tarifi İçin malzemeler

    • 6 patlıcan
    • 500 gr kıyma
    • 6 su bardağı un
    • 1 su bardağı su
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • Tuz
    • 2 su bardağı sıvıyağ
    • 1 yumurtanın sarısı

    Patlıcan Pidesi Nasıl Yapılır?

    • Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Birkaç yerinden kürdanla delikler açıp ızgarada közleyin. Kabuklarını soyup püre haline gelinceye kadar ezin.
    • Kıymayı 1 kahve fincanı kadar suyla pişirin. Közlenip ezilmiş patlıcanla karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
    • Elenmiş un, su, sıvıyağ ve kabartma tozunu bir kapta yoğurun. İki eşit parçaya bölüp birinci parçayı yağlanmış fırın tepsisine yayın.
    • Patlıcanlı kıymalı harcı paylaştırın ve kalan hamuru da aynı şekilde açıp üzerine yayın. İstediğiniz büyüklükte dilimler halinde kesin.
    • Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Servis yapın.





  2. 2 kişi bu gönderi için Rabia üyemize teşekkür etti:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •