Kaç Kişilik
6 kişilikHazırlama Süresi
40 dakikaPişirme Süresi
30 dakika
Kümbet Pasta Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 4 yumurta
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
KREMA İÇİN
- 1 litre süt
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 5 yemek kaşığı mısır nişastası
- 5 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN
- 2 yemek kaşığı kakao
- İri kıyılmış
- Kurutulmuş hindistan cevizi
Kümbet Pasta Nasıl Yapılır?
Yumurtalar ve şekeri mikserle çırpın. Un, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı harmanlayıp eleyerek ekleyin. 23 cm’lik kelepçeli kek kalıbının içini yağlayıp hamuru aktarın. 150 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Krema için, süt, nişasta, şeker ve vanilyayı sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan alıp içine hindistancevizi ilave edin. Keki kalıptan çıkarıp enine ikiye kesin. Kekin büyüklüğünde çukur bir kabın içine kekin bir parçasını elinizle bastırarak iyice yerleştirin. Ortasına hazırladığınız kremayı aktarın. Diğer keki üzerine kapatın. Kenarlardan sarkan fazla kekleri bıçak yardımıyla kesip kenarlarını içe doğru yerleştirin. Buzdolabında 1 gece bekletin. Servis tabağına ters çevirerek çıkartın. Üzerine kakao serpiştirip hindistancevizi ile süsleyerek servis yapın.