Kaç Kişilik
4 kişilikHazırlama Süresi
10 dakikaPişirme Süresi
30 dakika
Havuçlu Mercimek Çorbası Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 1 çay kaşığı kimyon tohumu
- Yarım çay kaşığı kişniş tohumu
- ¼ çay kaşığı rezene tohumu
- 1 meksika biberi (küp doğranmış) ya da 1 tutam pul biber
- 400 gr havuç
- 80 gr kırmızı mercimek
- 1 soğan
- 1 diş sarımsak
- 850 ml sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Üzeri için
- Tane kişniş
- Yoğurt
Havuçlu Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?
Kimyon tohumu, rezene tohumu, kişniş tohumu ve biberi yapışmaz tavaya alıp 1 dakika kavurun. Zeytinyağı ve küp doğranmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar pişirin. Doğranmış havuç, sarımsak ve sıcak suyu ekleyip yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Mercimeği ilave edin ve kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz hale getirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Çorbayı kaseye alıp üzerine yoğurt, pul biber, tane kişniş ilavesi ie sıcak servis yapın.
Sade versiyonu için, kırmızı mercimek çorbası tarifine göz atın.