Kıymalı Ve Çam Fıstıklı Poğaça

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Kıymalı Ve Çam Fıstıklı Poğaça

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Kıdemli Üye TosunPaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Kıymalı Ve Çam Fıstıklı Poğaça



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    25 dakika
    Pişirme Süresi
    45 dakika

    Kıymalı Ve Çam Fıstıklı Poğaça Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 4 küçük boy patates
    • 2 çay bardağı süt
    • 5 su bardağı un
    • 2 yumurta
    • 1.5 çay bardağı ayçiçek yağı
    • 1 paket (11 gr) instant maya
    • 1 yemek kaşığı toz şeker
    • Tuz

    İç harcı için

    • 250 gr yağsız kıyma
    • 1 soğan
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • Tuz
    • Karabiber
    • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
    • 1 yemek kaşığı kuş üzümü

    Üzeri için

    • 1 yumurta sarısı
    • Çörek otu

    Kıymalı Ve Çam Fıstıklı Poğaça Nasıl Yapılır?

    • Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun. Dilimleyip geniş bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edin ve patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
    • Suyunu süzüp 1 çay bardağı süt ilave ederek püre gibi hazırlayın. Mayayı ılık suda eritin. Unun ortasını havuz gibi açın.
    • Ayçiçek yağı, 1 yumurta, bir miktar suda eritilmiş maya, tuz, şeker, patates püresi ve sütü ekleyin.
    • Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini temiz bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
    • İç harç için, soğanın kabuğunu soyup kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp dolmalık fıstığı 1-2 dakika kavurun.
    • Soğan ve kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Ocaktan almadan önce kuş üzümlerini ilave edin.
    • Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Harcı ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Hamuru 12 eşit bezeye ayırın.
    • Her birini hafifçe unlayıp merdane ile yuvarlak şekilde açın. Hamurun bir kenarına kıymalı harçtan paylaştırıp diğer kenarını üzerine kapatın.
    • Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.





Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •