Kaç Kişilik
6 kişilikHazırlama Süresi
25 dakikaPişirme Süresi
45 dakika
Kıymalı Ve Çam Fıstıklı Poğaça Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 4 küçük boy patates
- 2 çay bardağı süt
- 5 su bardağı un
- 2 yumurta
- 1.5 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 paket (11 gr) instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Tuz
İç harcı için
- 250 gr yağsız kıyma
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı çam fıstığı
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu
Kıymalı Ve Çam Fıstıklı Poğaça Nasıl Yapılır?
- Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun. Dilimleyip geniş bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edin ve patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Suyunu süzüp 1 çay bardağı süt ilave ederek püre gibi hazırlayın. Mayayı ılık suda eritin. Unun ortasını havuz gibi açın.
- Ayçiçek yağı, 1 yumurta, bir miktar suda eritilmiş maya, tuz, şeker, patates püresi ve sütü ekleyin.
- Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini temiz bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
- İç harç için, soğanın kabuğunu soyup kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp dolmalık fıstığı 1-2 dakika kavurun.
- Soğan ve kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Ocaktan almadan önce kuş üzümlerini ilave edin.
- Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Harcı ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Hamuru 12 eşit bezeye ayırın.
- Her birini hafifçe unlayıp merdane ile yuvarlak şekilde açın. Hamurun bir kenarına kıymalı harçtan paylaştırıp diğer kenarını üzerine kapatın.
- Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.