Limonlu Ve Haşhaşlı Kek

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Limonlu Ve Haşhaşlı Kek

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Üye Rabia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Limonlu Ve Haşhaşlı Kek



    Kaç Kişilik
    8 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    40 dakika

    Limonlu Ve Haşhaşlı Kek Tarifi İçin malzemeler

    • 150 g tereyağı (Oda sıcaklığında bekletilmiş)         
    • 8 yemek kaşığı toz şeker             
    • 3 adet yumurta         
    • 2 yemek kaşığı yoğurt         
    • 2 yemek kaşığı limon suyu       
    • 2 adet limon zest         
    • 1.5 su bardağı un (Tepeleme)                      
    • 1 çay kaşığı karbonat      
    • 1/2 su bardağı mavi haşhaş  tohumu 

    Limonlu Ve Haşhaşlı Kek Nasıl Yapılır?

    • Tereyağı ve şekeri bir kaba alarak homojen bir kıvam elde edene kadar çırpın. Aynı kaba yumurtaları ekleyin ve 3 dakika süreyle karıştırın.
    • Daha sonra yoğurt, limon suyu ve limon zesti de ekleyerek 2 dakika daha   karıştırmaya devam edin.
    • Son olarak un, karbonat ve mavi haşhaş tohumlarını ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin. 
    • Elde ettiğiniz karışımı daha önceden yağladığınız kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırında 35-40 dakika süreyle arada kontrol ederek pişirin.
    • Fırından aldıktan sonra 20-25 dakika dinlendirin ve dilimler halinde servis edin.







  2. Rabia üyemize teşekkür edenler:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •