Kaç Kişilik
8 kişilikHazırlama Süresi
20 dakikaPişirme Süresi
40 dakika
Limonlu Ve Haşhaşlı Kek Tarifi İçin malzemeler
- 150 g tereyağı (Oda sıcaklığında bekletilmiş)
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 adet limon zest
- 1.5 su bardağı un (Tepeleme)
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1/2 su bardağı mavi haşhaş tohumu
Limonlu Ve Haşhaşlı Kek Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve şekeri bir kaba alarak homojen bir kıvam elde edene kadar çırpın. Aynı kaba yumurtaları ekleyin ve 3 dakika süreyle karıştırın.
- Daha sonra yoğurt, limon suyu ve limon zesti de ekleyerek 2 dakika daha karıştırmaya devam edin.
- Son olarak un, karbonat ve mavi haşhaş tohumlarını ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
- Elde ettiğiniz karışımı daha önceden yağladığınız kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırında 35-40 dakika süreyle arada kontrol ederek pişirin.
- Fırından aldıktan sonra 20-25 dakika dinlendirin ve dilimler halinde servis edin.