Kalıpta Pratik İrmik Tatlısı Dondurma Tadında

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Kalıpta Pratik İrmik Tatlısı Dondurma Tadında

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Kıdemli Üye TosunPaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Kalıpta Pratik İrmik Tatlısı Dondurma Tadında

    Kaç Kişilik: 8-10

    Hazırlama: 5dk


    Kalıpta Pratik İrmik Tatlısı Dondurma Tadında Tarifi İçin Malzemeler[*]1 buçuk litre süt (8 su bardağı )[*]1 su bardağı ve ayrıca 2 dolu yemek kaşığı toz şeker[*]1 su bardağı irmik[*]2 paket vanilya[*]4 dolu yemek kaşığı nişasta mısır veya buğday fark etmez[*]1 dolu tepeli yemek kaşığı tereyağ veya margarin[/LIST]

    Kalıpta Pratik İrmik Tatlısı Dondurma Tadında Tarifi Yapılışı

    Merhaba bugün de oldukça pratik çok hafif ve lezzetli bir süt tatlısı tarifi😋😋 ekliyorum sayfama bu benim sürekli yaptığım bir tatlıdır ani misafirler içinde tam bir kurtarıcı denemenizi tavsiye ederim 🤗
    Orta boy bir tencereye vanilya hariç toz halindeki diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
    Üzerine sütü ilave edip karıştırmaya devam edin yağı ekleyip ocağa alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alıp koyulaşıncaya kadar pişirin.
    Göz göz olup fokurdamaya başlayınca vanilyaları ekleyin 2 dakika daha karıştırarak pişirin.
    Suyla ıslatılmış kalıba dökün üzerine isteğe bağlı olarak bir avuç hindistan cevizi tozu serpiştirin.
    Sıcaklığını atıp oda ısısına gelince buzdolabına kaldırın 2. 3. saat kadar bekletin ve istediğiniz şekilde süsleyip servis edin.[/LIST]

    👉Acil durumda oda sıcaklığına gelip ılıyınca buzdolabın dondurucu kısmında 45. dakika bekletmeniz yeterli olur ben dondurucuda 45 dakika bekletiyorum.


    Tarife Ait Diğer Resimleri















































Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •