Şehriyeli Tavuklu Anne Çorbası

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Şehriyeli Tavuklu Anne Çorbası

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Kıdemli Üye TosunPaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Şehriyeli Tavuklu Anne Çorbası

    Kaç Kişilik: 6-8

    Hazırlama: 15dk

    Pişirme: 2 saat


    Şehriyeli Tavuklu Anne Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

    Tavuk Suyu İçin ;

    • 1 adet bütün tavuk
    • 1 adet havuç
    • 1 adet soğan
    • 1 kereviz sapı
    • 1 adet defne yaprağı
    • 3-4 maydanoz sapı
    • Soğuk su


    Çorba İçin ;

    • Yarım su bardağı tel şehriye
    • 1 adet havuç
    • 1 adet soğan
    • 2 diş sarımsak
    • 1 yemek kaşığı un
    • Yarım limon
    • Maydanoz


    Şehriyeli Tavuklu Anne Çorbası Tarifi Yapılışı

    1. Tavuk suyu için ister kendiniz ister kasabınıza tavuğun göğsünü, kanatlarını ve butlarını ayırın.
    2. Kalan kemikler tavuk suyun ana malzemesi olacaktır. Göğüs ve kanatları başka bir yemek için ayırın.
    3. Butların derisini çıkarın ve yüksek bir tencereye tavuk karkas ve butları alın.
    4. Soğan kereviz sapı ve havucu kabaca doğrayın.
    5. Tencereye alın. Üzerini tamamen kapatacak kadar soğuk su ilave edin ve kapağını kapatmadan ocağa alın.
    6. Kaynamaya başladığında en kısık ateşe alın. Ara ara köpüğünü alarak 2 saat en kısık ateşte pişirin.
    7. Hazır olmadan yarım saat önce maydanoz saplarını ve defne yaprağını ilave edin.
    8. Kepçe kepçe süzgeç yardımı ile süzün. Tavuk butlarını ve karkasta kalan eti tiftikleyip kenara alın.
    9. Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin. Rendelenmiş havuç ilave edin.
    10. Daha sonra un ilave edip çok hafif kavurun. Yarım su bardağı soğuk su ilave edip karıştırın.
    11. Daha sonra tavuk suyunu ilave edin, kaynama noktasına getirin ve kısık ateşe alıp şehriyeleri içine alın. Köpüğünü alın.
    12. 5 dakika sonra ezilmiş veya çok ufak doğranmış sarımsak ilave edip limon suyunu sıkın.
    13. 3-4 dakika daha kısık ateşte pişirin. Ateşi kapatın ve ince doğranmış maydanoz ilave edip servis edin.
      Afiyet olsun



    Tarife Ait Diğer Resimleri











  2. TosunPaşa üyemize teşekkür edenler:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •