Kaç Kişilik: 6-8
Hazırlama: 1 saat 30dk
Pişirme: 45dk
Küt Böreği (Kürt Böreği ) Bire Bir Aynısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı su
- 2, 5 tatlı kaşığı tuz
- 7 su bardağı un
Arasına Sürmek İçin ;
- 100 gr tereyağı
- 100 gr margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin ;
Küt Böreği (Kürt Böreği ) Bire Bir Aynısı Tarifi Yapılışı
Huzurlu bereketli sofralarınız olsun inşallah. Küt böreği sevenler bilir. Kürt böreği olarak da bilinir. İstanbul’da neredeyse bütün Pastanelerde satılan nefis bir börek birde üzerine pudra şekeri serptinmi harika bir şey olur. malesef Safranbolu da yok bu börekten bende çok özlemiştim denemek istedim iyi ki yapmışım aynı lezzet aynı tat mutlaka deneyin derim asla pişman olmayacaksınız.
- Önce tereyağı ve margarini eritip sıvı yağı ekleyip karıştırın soğumaya bırakın.
- Yoğurma kabına suyu alın tuzu da ekleyip karıştırın. Unu eleyerek azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini örtüp yarım saat dinlendirin. dinlenen hamuru 5 eşit bezeye ayırın.
- Böldüğünüz hamurları merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açın.
- Uygun bir tabağa veya tepsinin tabanını eritip soğuttuğunuz yağ ile biraz yağlayın.
- Hamurların hepsini açıp üst üste dizin aralarını yağlayın. En üstü de yağlayıp hazırladığınız hamurları 40 dakika yağla bekletin.
- Bekleyen hamurdan bir tane alıp masanın üzerinde açabildiğiniz kadar ince açarak hamuru büyütün.
- Önce iki tarafını sonra diğer taraflarını katlayarak kare şekil elde edin.
- Uygun bir tepsiyi yağlayıp hazırladığınız hamurları üst üste dizin.
- Yağınız kaldıysa aralarına yağ sürün.
- Hepsi bitince en üste de yağ sürüp 180 derece fırında 45 dakika kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp dilimleyin. dilerseniz pudra şekeri serpip sıcak servis yapın.