Kaç Kişilik: 10-12
Hazırlama: 45dk
Pişirme: 20dk
Yaz Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 3 yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağına yakın un
- 1 fincan su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1-2 damla limon
Kekin üzerine:
Kreması:
- 1, 5 paket beyaz çikolata (125gr)
- 2 kutu sıvı krema(400ml)
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- Yarım paket krem santi
Üzeri için:
- 1 bardak kadar reçel (çilek kayısı vişne)
Yaz Pastası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kekimizi hazırlıyoruz.
- Yumurta ve şekeri mikserle çırpıp diğer malzemeleri de koyarak karıştırıyoruz.
- Unu ekleyip üzerine kabartma tozunu da dökünce 1-2 damla limon sıkarsak kekte yumurta kokusu olmuyor.
- Yaklaşık 1 bardağa yakın un kullandım.
- Kek harcımızı alt kısmına yağlı kağıt geçirdiğimiz kelepçeli kalıba döküyoruz.
- Sonra 180 derecelik fırında 15-20 dk pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Kreması için beyaz çikolataları benmari olarak eritiyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Sonra pudra şekeri ve sıvı kremayı bir güzel mikserde çırpıyoruz.
- Soğuyan çikolatayı da ekleyerek çırpıyoruz.
- Eğer kıvamı koyulaşmazsa yarım paket ya da 1 paket toz krem santiyi de ekleyerek çırpıyoruz.
- Buzdolabına kaldırıyoruz.
- Fırından çıkardığımız kekimiz biraz ılıyınca kelepçesini açıp ters çevirip yağlı kağıdı çekiyoruz.
- Kelepcemizi tekrar takıp üzerine sütü gezdiriyoruz.
- Dolaptaki kremamızı kekimizin üzerine sürüyoruz.
- Reçelimizi de rondodan geçirip kremanızın üstüne yayıyoruz.
- Buzdolabında dinlendirdikten sonra afiyetle yiyoruz. 😋 Pastamız 1 gece bekleyince daha iyi oluyor.