Kaç Kişilik: 12-14
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 40dk
Tadına Doyulmayan Tulumba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı su
- 2. 5 su bardağı un
- 50 gr tereyağ
- 1 çimdik tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 3 çorba kaşığı irmik
- 3 yumurta
Şerbeti için
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
- Kızartmak için sıvı yağ
Tadına Doyulmayan Tulumba Tatlısı Tarifi Yapılışı
Merhaba, sizlere çok lezzetli olan Tulumba tatlısını tarif etmek istiyorum. Hele Ramazan’da tadına doyulmayan tulumba tatlısını denemenizi tavsiye ederim.
- Önce şerbetini hazırlayın. Çünkü şerbetinin iyice soğuk olması gerekiyor. Su ile şekeri kaynatın.
- Kaynadıktan sonra limon suyunu sıkın ve kıvam alana kadar biraz daha kaynatın ve soğumaya bırakın iyice soğusun.
- Daha sonra hamuru hazırlayın. Hamur için tereyağını tavada eritin.
- Üzerine suyu tuzu ve şekeri ekleyip kaynatın.
- Kaynadıktan sonra unu ekleyin. Topak olmayacak şekilde iyice karıştırın ve 5-6 dakika kavurun.
- Daha sonra ılınması için bir kenarda bekletin.
- Ilındıktan sonra sonra 3 adet yumurtayı(teker teker ) ve irmiği ekleyip birlikte yoğurun.
- Yoğurduktan sonra bir tavanın içine bolca yağ koyun ve yağı ısıtın.
- Daha sonra altını kısın. Sıkma torbasının ucuna yıldız aparatı takın ve sıkma torbasına koyduğunuz hamurları yağın içine sıkın.
- Ucunu makasla kesin. Kısık ateşte yavaş yavaş kızarması gerekiyor. Çünkü eğer hızlı kızarırsa içleri çiğ kalır.
- Kızaran hamurları belli bir müddet karıştırmayın.
- Dağılmaması için, üzerleri sertleşip kabardıkları zaman bir delikli kepçeyle ara sıra karıştırın.
- Kızaran tatlıları soğuk şerbetin içine bir kere daldırıp çıkartın.
- Çıtırlığı bozulmaması için çok fazla şerbetin içinde bekletmeyin.
- Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrar edin. Tulumba tatlımız hazır. Hem lezzetli hem de evinizde doğal olarak yapabileceğiniz tulumba tatlısını denemenizi ısrarla tavsiye ediyorum. Sevdiklerinizle paylaşmanız dileğiyle.