Tabanı Kadayıflı İrmikli Tatlım

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Tabanı Kadayıflı İrmikli Tatlım

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Kıdemli Üye TosunPaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Tabanı Kadayıflı İrmikli Tatlım

    Kaç Kişilik: 10-12

    Hazırlama: 25dk

    Pişirme: 15dk


    Tabanı Kadayıflı İrmikli Tatlım Tarifi İçin Malzemeler

    Tabanı için:

    • 250 gr kadar tel kadayıf
    • 100 gr margarin
    • 1 çay bardağı Sıvı yağ
    • 1 çay bardağı toz şeker
    • 1 çay bardağı irmik
    • 2 yumurta(bir sarı muhallebi için ayrılacak)
    • 1. 5 su bardağı un
    • 1’er paket kabartma tozu ve vanilya


    Muhallebi için:

    • 1 litre süt
    • 3 yemek kaşığı un
    • 3 yemek kaşığı nişasta
    • 50 gr. margarin
    • 1 yumurta sarısı
    • 1 su bardağı toz şekeri
    • 1 paket vanilya
    • İsteğe bağlı portakal kabuğu


    Tabanı Kadayıflı İrmikli Tatlım Tarifi Yapılışı

    Hayırlı Ramazanlar herkese. Tabanı farklı muhallebili tarifimi umarım deneyenler beğenir.
    Yapılışına geçelim;

    1. Margarini eritip küçük küçük kıydığımız kadayıfları içine atalım.
    2. Üzerine toz şekeri ekleyip orta ateşte rengi dönene kadar kavuralım.
    3. Arzu ederseniz ceviz veya fındıkta atabilirsiniz.
    4. Kavrulan kadayıfı soğuması için kenara alıyoruz.
    5. Soğuduktan sonra üzerine kalan malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz.
    6. Kurabiye hamuru gibi bir karışım oluyor.
    7. Unu az gelirse çok az ekleyebilirsiniz.
    8. Hazırlanan karışımı yağlanmış dikdörtgen borcama seriyoruz.
    9. Üzerini elinizle bastırıp düzeltebilirsiniz.
    10. 200 derecelik fırında yaklaşık 20 dk pembeleşene kadar pişiriyoruz.
    11. Pişen pasta tabanımızı soğuması için kenara alıyoruz ve muhallebiye geçiyoruz.
    12. Margarin ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye katıp altını açıyoruz.
    13. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
    14. Kaynayan muhallebinin üzerine vanilya ve margarini ekleyip karıştırıyoruz.
    15. Altını kapattıktan sonra varsa zamanınız mikserle bir kaç dakika çırpıp yaptığımız tabanın üzerine döküyoruz.
    16. Dolapta tamamı ile soğuyunca servis yapıyoruz. Deneyecekler afiyet olsun.



    Tarife Ait Diğer Resimleri




























     










Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •