Kaç Kişilik: 10-12
Hazırlama: 40dk
Pişirme: 40dk
Yeşil İncir Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gr yeşil (olmamış) incir
- 1, 5 kilo +1 su bardağı toz şeker
- 1, 5 litre su
- Çubuk tarçın
- 10 adet karanfil
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 2 su bardağı kireç
- 2, 5 litre su
Yeşil İncir Reçeli Tarifi Yapılışı
- Öncelikle 2 bardak Kireci 2, 5 litre su ile karıştırıp 5 saat bekletiyoruz.
- Daha sonra incirlere çöp şiş ile delik açıyoruz (resimdeki gibi) ve güzelce yıkayıp tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip 5-10 dakika adar haşlıyoruz. Çok fazla haşlamıyoruz. Ve soğuk suya çıkarıp şokluyoruz.
- Daha sonra incirlerin patlamadan yavaşça suyunu sıkıp kaba alıyoruz ve dinlenen kirecin suyunu üzerine döküp 5-6 saat kireçli suda bekletiyoruz. (Kireç iyice dibe çöküp suyu berrak oluyor o suyu bulandırmadan alıp kullanıyoruz)
- Daha sonra incirleri süzüp 3-4 defa suyla yıkayıp kireçli sudan arındırır tekrar yavaşça sıkıp içindeki suyunu da alıyoruz incirler suyu sıkılınca buruşuyor şerbete girince eski halini alacaktır.
- Tüm işlem bitince tencereye şekeri suyu tarçın ve karanfil alıp kaynamaya bırakıyoruz şerbet kaynayınca incirleri ekleyip ara sıra karıştırarak kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- Yaklaşık 45 dakika ile 1 saat arası son olarak limon tuzunu ekleyip 3-4 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz eğer sulu olursa bir gün güneşe bırakabilirsiniz. Afiyet olsun