Kaç Kişilik: 12-14
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 20dk
Ispanaklı Mini Pastalar Tarifi İçin Malzemeler
Ispanak püresi için;
- 10 tane ıspanak yaprağı
- 1 su bardağı su
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- Kek için;
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı ıspanak püresi
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2, 5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Muhallebisi için;
- 3 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krem şanti
Ispanaklı Mini Pastalar Tarifi Yapılışı
- İlk olarak 10 tane ıspanak yaprağı, 1 su bardağı su, 1/2 su bardağı sıvı yağı rondodan geçirelim ve 2 su bardağı ıspanak püresi hazırlayalım.
- Keki için; yumurta ve şeker beyazlaşıncaya kadar çırpalım. Ispanak püresi, sıvı yap, kabartma tozu, vanilya ve unu ilave edip çırpmaya devam edelim. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kek harcımızı dökelim.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dakika üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Muhallebisi için; tencereye süt, şeker, un ve nişastayı ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirelim.
- Daha sonra tereyağı ve vanilya ilave edip karıştıralım ve soğumaya bırakalım. Son olarak muhallebimize krem şanti ekleyip çırpalım.
- Ilımış olan kekimizden aparat yada bardak yardımı ile yuvarlak daireler çıkartalım. Kalan kek parçalarını robotta un haline getirelim.
- Kekimizin üzerine muhallebimizden sürüp başka bir kek parçasını kapatalım. Kenarlarına muhallebi sürüp kek parçalarına bulayalım.
- İstediğiniz gibi süsleyip 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun🤗