Kaç Kişilik: 4-6
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 25dk
Havuçlu Tarçınlı Kek (Baton Kek Kalıbında) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağına yakın şeker
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 orta boy havuç
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tepeleme tarçın
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un (un miktarı değişebilir. kalıba dökerken hafif pat pat diye dökülmesi gerekiyor. çok akışkan olmaması lazım)
Havuçlu Tarçınlı Kek (Baton Kek Kalıbında) Tarifi Yapılışı
- Şeker ve yumurtaları beyazlaşana dek çırpalım , içerisine süt ve sıvı yağı ekleyelim tekrar çırpalım.
- Sonra un, nişasta, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip 1-2 dakika daha çırpalım.
- Kabuklarını soyup rendelediğimiz havuç ile 1 adet portakal kabuğu rendesini de ekleyip spatula ile karıştıralım.
- Margarin ile yağlayıp unladığımız baton kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında içini çekene kadar pişirelim.
- İlk 20 dakika fırını açmayalım güzel kabarması için.
- Sonra kurdan ile içinin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.