Havuçlu Tarçınlı Kek (Baton Kek Kalıbında)

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Havuçlu Tarçınlı Kek (Baton Kek Kalıbında)

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Kıdemli Üye TosunPaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Havuçlu Tarçınlı Kek (Baton Kek Kalıbında)

    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 10dk

    Pişirme: 25dk


    Havuçlu Tarçınlı Kek (Baton Kek Kalıbında) Tarifi İçin Malzemeler

    • 2 adet yumurta
    • 1 su bardağına yakın şeker
    • Yarım çay bardağı süt
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • 2 orta boy havuç
    • 1 portakal kabuğu rendesi
    • 1 paket vanilya
    • 1 tatlı kaşığı tepeleme tarçın
    • Yarım su bardağı nişasta
    • 1 su bardağı un (un miktarı değişebilir. kalıba dökerken hafif pat pat diye dökülmesi gerekiyor. çok akışkan olmaması lazım)


    Havuçlu Tarçınlı Kek (Baton Kek Kalıbında) Tarifi Yapılışı

    1. Şeker ve yumurtaları beyazlaşana dek çırpalım , içerisine süt ve sıvı yağı ekleyelim tekrar çırpalım.
    2. Sonra un, nişasta, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip 1-2 dakika daha çırpalım.
    3. Kabuklarını soyup rendelediğimiz havuç ile 1 adet portakal kabuğu rendesini de ekleyip spatula ile karıştıralım.
    4. Margarin ile yağlayıp unladığımız baton kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında içini çekene kadar pişirelim.
    5. İlk 20 dakika fırını açmayalım güzel kabarması için.
    6. Sonra kurdan ile içinin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.



    Tarife Ait Diğer Resimleri



























  2. TosunPaşa üyemize teşekkür edenler:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •