Kaç Kişilik: 12-14
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 40dk
Nussecken (Fındık Üçgenleri) Tarifi İçin Malzemeler
Alt hamuru için malzemeler
- 300 gr un
- 130 gr şeker
- 130 gr tereyağı veya margarin (Oda ısısında)
- 2 yumurta
- 2 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzerinin fındık malzemesi
- 200 gr tereyağı
- 200 gr şeker
- 2 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı su
- 200 gr iri kıyım fındık
- 200 gr toz fındık
Kenar süslemesi için
Nussecken (Fındık Üçgenleri) Tarifi Yapılışı
- Alt taban hanmmurunun hazırlanışı:Un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabımıza alıp iyice karıştırdıktan sonra unumuzu ekleyip yoğuralım eğer kıvamı yumuşak yada cıvık olursa un ilavesi ederek ele yapışmayan bir hamur haline getirelim.
- Sonra yağlı kağıt serili fırın tepsimize eşit şekilde yayalım ve üst katını hazırlayana kadar buzluğa kaldıralım.
- Hamurun üzerine sürmek için 2-3 yemek kaşığı herhangi bir marmelat yada bal
- Üzerinin Fındık karışımının Hazırlanışı: Tenceremizi tereyağımızı alalım erimeye başlayınca şekerimizi ekleyip biraz şekerin erimesini sağlayalım karıştırarak sonra diğer malzemeleri ekleyip iyice hepsini birbirine geçmesi için güzelce karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
- Birleştirmeye geçebiliriz şimdi buzluktaki hamurumuzu çıkarıp üzerine marmelat yada balımızı her yerine gelecek şekilde sürelim ve fındık karışımını boşaltalım eşit bir şekilde yayalım ve düzleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerini kızarana pembe renk alana kadar pişirelim.
- Kenar süslemesi için.400 gr bitter çikolata.Piştikten sonra fırından aldıktan bir kaç dakika sonra istenilen büyüklükte üçgenler keselim.
- Tamamen soğuduktan sonra benmari usulü erittiğimiz çikolataya kenarlarını bulayıp yağlı kağıt üstüne koyup soğumaya bırakalım
Afiyet olsun