Kaç Kişilik: 10-12
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 30dk
Nefis İç Harçlı Kurabiyem (Mis Kokulu Elma Reçelli) Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram margarin (ben bitkisel margarin kullandım)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında olacak)
İç Dolgusu ;
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 çay bardağı iri parça ceviz
- Yarım kase elma reçelinin susuz yeri (Yoksa 2 adet elma, 1 çay bardağı şekerle pişirilip harç yapılır)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Nefis İç Harçlı Kurabiyem (Mis Kokulu Elma Reçelli) Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına eritilmiş margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, şeker, eklenerek karıştırılır.
- Un kontrollü bir şekilde eklenir. kabartma tozuyla birlikte yumuşak ele yapışmayan hamur elde edilir.
- Bir kabın içerisine elma reçeli, yada marmelatın koyu yeri.
- Ceviz ve kuru üzüm, tarçın karıştırılıp iç harç elde edilir.
- Hamurlarımızdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınır avuç içinde poğaça yapar gibi açılır, ortasına iç harcımızdan konulup kapatılır.
- Yağlanmış tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.
- Üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun 🌺