Kaç Kişilik: 4-6
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 30dk
Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr kuşbaşı et
- 3 adet orta boy patates
- 2 adet havuç
- 1 bardak bezelye
- 1 adet iri soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 dolu yemek kaşığı domates biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet defne yaprağı(şart değil )
- Tuz karabiber
- Su
Orman Kebabı Tarifi Yapılışı
- Etleri tencereye alıp en kısık ateşte defne yaprağını ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.
- Tereyağını ekleyip biraz kavurduktan sonra yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ilave edelim.
- Salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- İri küp küp doğrayıp rengi dönene kadar kızarttığımız patates ve havuçları ilave edelim ve üzerini geçecek kadar su ekleyelim.
- Bir kaç taşım kaynadıktan sonra bezelyeyi tuz ve baharatı ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. Yanında pilav ve cacıkla şahane bir menü. Afiyet olsun.