Ispanaklı Porsiyonluk Pasta

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Ispanaklı Porsiyonluk Pasta

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Kıdemli Üye TosunPaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Ispanaklı Porsiyonluk Pasta



    Kaç Kişilik: 8-10

    Hazırlama: 20dk

    Pişirme: 20dk


    Ispanaklı Porsiyonluk Pasta Tarifi İçin Malzemeler

    Ispanak Püresi İçin ;

    • 15 kök ıspanak yaprağı
    • Yarım su bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı ılık su


    Keki İçin ;

    • 4 adet yumurta
    • 1, 5 su bardağı şeker
    • Yarım su bardağı sıvı yağ
    • Yaptığımız ıspanak püresi
    • 2, 5 su bardağı un
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu


    Muhallebi İçin ;

    • 4 yemek kaşığı şeker
    • 3 yemek kaşığı un
    • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
    • 3 su bardağı süt
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 paket toz krem şanti


    Arasına ;

    • 2 adet muz


    Ispanaklı Porsiyonluk Pasta Tarifi Yapılışı

    1. Püre için ıspanağın yaprak kısımları, yarım su bardağı sıvı yağ ve 1 su bardağı ılık su rondodan geçirilir.
    2. Kek için yumurta ve şeker beyazlayana kadar çırpılır.
    3. Sıvı yağ ve hazırladığımız püre eklenir çırpılmaya devam edilir.
    4. Un, vanilya ve kabartma tozu eklenir çırpılır.
    5. Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine kek harcı eşit şekilde dökülür.
    6. Isınmış 180 derece fırında 20 dakika pişirilir, fırından çıkınca soğumaya bırakılır.
    7. Muhallebi için şeker, un, nişasta ve süt koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirilir.
    8. Koyulaşınca tereyağı ve vanilya eklenir, karıştırıp soğumaya bırakılır.
    9. Ilıyan muhallebiye 1 paket toz krem şanti eklenir mikserle çırpılır.
    10. Soğuyan kekten kalıp yardımıyla yuvarlak şekiller çıkarılır, fazla kek parçaları robottan geçirilip un haline getirilir.
    11. Çıkarılan yuvarlak parçalardan bir adet alınır bir tatlı kaşığı krema ve dilim muz konur, üzeri bir başka kek ile kapatılır.
    12. Bıçak yardımıyla muhallebiden alınır kenarlarına da sürülür.
    13. Daha sonra rondoladığımız kek parçalarına batırılır.
    14. Diğer kek parçalarına da aynı işlem uygulanır.


    Bir fırın tepsisinden ortalama 24 yuvarlak kek çıkar, üst üste kapatınca toplam 12 adet pasta elde etmiş oluruz.
    Dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

    Deneyeceklere afiyet olsun💚


    Tarife Ait Diğer Resimleri



















  2. TosunPaşa üyemize teşekkür edenler:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •