Pastane Açması

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Pastane Açması

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Kıdemli Üye TosunPaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Pastane Açması



    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 10dk

    Pişirme: 20dk


    Pastane Açması Tarifi İçin Malzemeler

    • 2 su bardağı ılık süt
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 2 adet yumurta ( beyazı hamurun içine sarısı üstüne sürülecek )
    • 4 yemek kaşığı şeker
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 paket yaş maya
    • Aldığı kadar un
    • Arasına sürmek için çok yumuşamış tereyağı


    Pastane Açması Tarifi Yapılışı

    1. Öncelikle ılık süt ve mayayı buluşturalım şekeri de ilave edip 3-5 dakika bekleyelim.
    2. Daha sonra yağ, yumurta akını ilave edelim ve unu ekleyerek tuzu da ilave edelim.
    3. Ele yapışan yumuşacık bir hamur elde edelim. Hamuru çok iyi yoğurun.
    4. Daha sonra mayalanması için bir kaba alalım ve hamur iki katı olana kadar mayalamaya bırakalım.
    5. Mayalanan hamuru eşit 32 parçaya ayırıp beze yapalım.
    6. Her bezenin üstüne biraz yağ koyalım ve elimizle açarak yağı da ger tarafına sürüp genişletelim hamuru. Daha sonra yuvarlayalım.
    7. Her iki bezeyi de bu şekilde yapıp birbirine dolmayalım ve kıvırıp uçlarını birleştirelim.
    8. Halka şeklinde olsun. Her birini bu şekilde yapalım ve tepsi de 20 dakika mayalanmaya bırakalım.
    9. Mayalanan açmalara yumurta sarısı sürüp 200 derelik fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 🤗🤗



    Tarife Ait Diğer Resimleri



































  2. TosunPaşa üyemize teşekkür edenler:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •