Kaç Kişilik: 12-14
Hazırlama: 25dk
Pişirme: 25dk
Enfes Ispanaklı Revani Tarifi İçin Malzemeler
Keki İçin ;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ıspanak püresi
- 1 su bardağı irmik
- 4 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin ;
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
Üzeri İçin ;
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Enfes Ispanaklı Revani Tarifi Yapılışı
- Önce krem şanti ve sütü çırpıp soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.
- Daha sonra şerbeti kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra içine 1 dilim limon ilave ediyoruz.
- 10 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz. Ilımaya bırakıyoruz.
- Ispanakları yıkayıp 1 çay bardağı su (75 ml) ile robotta çekiyoruz.
- Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Kalan malzemeleri ekliyoruz ve tekrar çırpıyoruz. Yağlanmış büyük borcama döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz.
- Kek ılıdıktan sonra ılık şerbetin yarısını üzerine döküyoruz.
- 15 dakika dinlendikten sonra şerbetin kalan yarısını da tatlımızın üzerine döküyoruz. Şerbetini iyice çekmesi için 30 dakika dinlendiriyoruz.
- Üzerine krem şantiyi sürüyoruz ve dilimliyoruz.
- Tercihinize göre yaban mersini, fıstık, kırmızı meyveler veya pasta süsü ile servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun 😊