Mutlaka Beğeni Alacak! Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tarifi

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Mutlaka Beğeni Alacak! Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tarifi

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Kıdemli Üye TosunPaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Mutlaka Beğeni Alacak! Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tarifi



    Kaç Kişilik: 6-8

    Hazırlama: 20dk

    Pişirme: 35dk


    Herkesten beğeni alacak ve herkesin vazgeçilmezi olacak bir börek tarifi, Mutlaka denemelisiniz :)

    Mutlaka Beğeni Alacak! Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

    • 3 adet yufka


    Sosu için;

    • 200 g tereyağı (eritilmiş)


    İç harcı için;

    • 4 adet patates
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 100 g kaşar peyniri rendesi
    • Toz kırmızı biber, karabiber, tuz


    Mutlaka Beğeni Alacak! Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tarifi Yapılışı

    1. İlk olarak 4 adet patatesimizi haşlayalım.
    2. Patateslerimiz sıcakken hemen ezelim.
    3. Üzerine tereyağımızı, rendelenmiş kaşar peynirini, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyerek karıştıralım.
    4. Ardından soğumaya bırakalım.
    5. İç harcımız soğurken böreğimizin sosu için tereyağımızı eritelim ve ılımaya bırakalım.
    6. Tezgaha 1 adet yufkamızı serelim.
    7. Üzerine bolca erittiğimiz tereyağından sürelim.
    8. D şeklinde ortadan ikiye katlayalım. Katladığımız bu kısmada tereyağımızdan sürelim.
    9. Yufkamızın uç kısmına iç harcımızdan uzunlamasına bolca yerleştirelim.
    10. Daha sonra rulo şeklinde saralım.
    11. 2 parmak genişliğinde verev olacak şeklinde keselim.
    12. Diğer 2 adet yufkamıza da aynı işlemi uygulayalım.
    13. Kestiğimiz böreklerimizi pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirelim
    14. Üzerlerine erittiğimiz tereyağımızdan bolca sürelim ve susam serpelim.
    15. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30- 35 dk pişirelim.
    16. Çıtır çıtır böreklerimiz servise hazır. Afiyet olsun.


    Not; Teremyağının verdiği lezzet ve çıtırlık inanılmaz mutlaka denemelisiniz.


    Tarife Ait Diğer Resimleri
































































     







  2. TosunPaşa üyemize teşekkür edenler:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •