Kaç Kişilik: 4-6
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 30dk
Puf Puf Bohça Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 2 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 paket hamur kabartma tozu
- Peynir
- Tuz
- Çörek otu/pul biber
Puf Puf Bohça Böreği Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar. :)
Sizinle hazır yufkadan hazırladığım böreklerimin tarifini paylaşmak istedim. Pratik, yumuşacık ve lezzetli mi lezzetli. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
- İç harcını hazırlamak için yumurta, yoğurt, yağımızı, tuzu ve hamur kabartma tozunu bir kaba alıp tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
- En son fırına vermeden bu harcımızı yufkanın üzerine süreceğimiz için bir kısmını ayırıyoruz.
- Harcımızı yufkamızın içine fırça yardımıyla heryere eşit bir şekilde sürüyoruz.
- Yufkamızın alt ve üst kısmını ortada birleştiriyoruz.
- Tekrar kuru olan katladığımız yerlere harcımızı sürüyoruz ve bu defa yufkamızın sağ ve sol tarafını içe doğru katlıyoruz.
- 4 parçaya bölüp isteğe göre peynir vs. koyuyoruz.
- Resimdeki gibi bohça şeklinde katlıyoruz.
- Tepsiye ters yani katladığımız taraf alta gelecek şekilde diziyoruz.
- En son geri kalan iç harcını sürüyoruz ve isteğe göre çörek otu veya pulbiber serpiyoruz.
- 180 derecedeki fırında 30-35 dk pişiriyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.