Çilekli Pamuk Pasta (Videolu)

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Çilekli Pamuk Pasta (Videolu)

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Çilekli Pamuk Pasta (Videolu)

    Kaç Kişilik: 10-12

    Hazırlama: 45dk

    Pişirme: 40dk


    Çilekli Pamuk Pasta (Videolu) Tarifi İçin Malzemeler

    • Kullandığım bardak ölçüsü : 200 ml
    • Kullandığım kalıp ölçüsü:22 cm


    Pandispanya için:

    • 4 adet oda ısısında yumurta
    • 175 gram şeker /1 bardaktan bir parmak eksik
    • 1 paket vanilya
    • 68 gr sıvı yağ / yarım bardaktan bir parmak eksik
    • 85 gr süt/ yarım bardaktan bir parmak eksik
    • 185 gram un/ bir buçuk bardaktan bir parmak eksik
    • 50 gram nişasta/ yarım bardaktan çok az eksik


    Ara kreması için :

    • 300 ml soğuk süt
    • 1 poşet paradiescreme vanille/ vanilyalı creme ole
    • 3 paket Sahnesteif /krema sertleştirici
    • 125 gr Magerquark/ labne veya sürülebilir lor


    Islatmak için:

    • 3-4 yemek kaşığı dolusu çilek reçeli
    • 3-4 yemek kaşığı soğuk su


    Üzerini kaplamak için:

    • 2 kutu soğuk Krema / Schlagsahne
    • 3 paket vanilya
    • 3 paket Sahnesteif/ krema sertleştirici


    Pastanın kenarları ve üzeri için:

    • 150-200 gr file badem veya pirinç badem
    • 400 -500 gr çilek


    Çilekli Pamuk Pasta (Videolu) Tarifi Yapılışı

    1. Yumurtalar ve şeker mikserle mayonez kıvamını gelinceye kadar çırpılır yaklaşık 10 dk kadar. Süt, sıvı yağ ve vanilya eklenerek tekrar çırpılır.
    2. En son un, kabartma tozu ve nişasta eklenir ve iyice çırpılır.
    3. 22 cm’lik yuvarlak kalıba boşaltılır ve önden ısıtılmış 175 derece alt/üst ayar fansız fırında kontrollü olarak 35-40 dk pişirilir.
    4. Pişen pandispanya kalıptan ayrılmadan sıcakken üzerine 15-20 dk kadar temiz bir mutfak bezi örtülerek bekletilir.
    5. Bu sırada krema için creme ole ve üzerinde belirtildiği miktarda soğuk süt, vanilyalar ve krema sertleştiriciler ile birlikte sert bir kıvam alıncaya kadar çırpılır.
    6. En son 125 gr quark, labne eklenip tekrar çırpılır ve buzdolabına kaldırılır.
    7. Soğuk süt kreması da vanilya ve serleştiricilerle birlikte sertleşinceye kadar çırpılır ve buzdolabına kaldırılır. Reçel ve su bir kasede iyice karıştırılır.
    8. Yıkanmış çilekler de ince ince dilimlenir ve bir kenarda bekletilir.
    9. Soğumuş olan pandispanya 4 eşit parçaya bölünür. Her kat reçelli suyla ıslatılır ve üzerine bol krema yayılır.
    10. Üzerlerine gelişi güzel doğranmış çilek serpilir. Son kat kapatılır. Tekrar reçelli suyla ıslatılır.
    11. Çırpılmış soğuk süt kremasıyla pastanın her yeri kaplanır.
    12. Üzerine sık şekilde ince dilimlenmiş çilekler yerleştirilir.
    13. Kenarları da file bademle kaplanır ve muhakkak bir gece buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir.
      Afiyet olsun.


    Sizleri YouTube kanalıma da beklerim🤗




    Tarife Ait Diğer Resimleri























































Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •