Yazın Fresh Görseliyle Damla Sakızlı Muhallebili Kivili Kulplar

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Yazın Fresh Görseliyle Damla Sakızlı Muhallebili Kivili Kulplar

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Yazın Fresh Görseliyle Damla Sakızlı Muhallebili Kivili Kulplar

    Kaç Kişilik: 6-8

    Hazırlama: 40dk

    Pişirme: 30dk


    Yazın Fresh Görseliyle Damla Sakızlı Muhallebili Kivili Kulplar Tarifi İçin Malzemeler

    Alt katı için:

    • 1 paket kivili jöle
    • 1,5 su bardağı sıcak su


    Arası için

    • 1 adet orta boy kivi


    Üst katı için:

    • 1 paket damla sakızlı muhallebi
    • 500 ml süt


    Süslemek için:

    • Taze Nane


    Yazın Fresh Görseliyle Damla Sakızlı Muhallebili Kivili Kulplar Tarifi Yapılışı

    Frej görseli ile tamda bu sıcak havalarda ferahlatan hafif bir tarifim var üstelik yapımı çok kolay bir sütlü tatlı hadii birlikte yapalımmı o zaman buyrun tarifin yapımına geçelim💁
    Öncelikle bardak kulpları hazırlayalım kenarda beklesin. İçine su koyup çalkayalalım su bardakta kalmamasına dikkat edelim. (Muhallebi bardağa bulaşmaması için yapıyoruz)Sadece nemlendirmemiz yeterli olacaktır.

    1. Muhallebisi için bir tencereye 500ml süt koyup üzerine damla sakızlı muhallebili karışımı ekleyip çırpalım.
    2. Sonra ocağa alıp pişirelim. Fokurdayana kadar sürekli karıştırmayı bırakmayın ki dibine tutmasın koyulaşınca ocağı kapatın ve fokurdama geçene kadar çırpıcı ile çırpın.
    3. Kabuklanmaması için sonra nemlendirdiğimiz kulplara muhallebiyi ortadan dökelim etrafına bulaştırmadan.
    4. Sonra kenarda ilk sıcaklığı çıkana kadar beklesin sizde 1 kiviyi 6dilim kesip kağıt havlunun üzerine koyup kivinin suyunu emdirin. Hemde muhallebi üzerinden suyunu bırakmaz.
    5. Sonra muhallebinin tam ortasına bir tane kivi koyun.
    6. Jöle için tencereye kivili jöleyi dökün üzerine ketıldan kaynamış 1buçuk su bardağı sıcak suyu ekleyip hemen toz çözülene kadar çırpın ve hemen aktif hale geliyor hızlı olmalısınız
    7. ,Sonra bekletmeden hemen kulplara jöleyi eşit döküyoruz.
    8. Kenarda beklesin ilk sıcaklığı çıksın üzerine kağıt havlu örtüp dolaba kaldırın ama fazla oynatmadan buzdolabına kaldırın. (Biraz sıcaklığı geçince kağıt havluyu koyun buharı çıkması lazım yoksa nemli olur birde bunu üzeri pürüzsüz kurumadan taze kalması için yapıyoruz. )
    9. Muhallebi ve jölenin arkadaki tarifine uymayın muhallebi cıvık jölede yeşil su olur verdiğim ölçüde yaparsanız tam kıvamında hafif bir tatlı yapmış olursunuz.
    10. Normal Buzdolabında en az 2yada 3saat beklesin tatlınız donduysa alıp süsleyebirsiniz.Ben servisten önce ortasına nane koydum daha frej görünümde kalsın diye süsledim.
    11. Kıvamını bardağı sağa sola eğdiğinizde dökülmüyorsa kıvamı olmuş ve tutmuştur.
    12. Hem hafif hem lezzetli hemde görseliyle sofranızda kahve yanında şıklık katacak bir tatlı. Farklı tarif arayanlar görseline ve hafif olmasını arzu edenler bu tarif tamda aradığınız tarif bence kaçırmayın. Hem hafif öyle şerbetli tatlılar gibi ağırda değil tadı çok hafif ve lezzetli üstelik bu kadar kolay bir tarif yok. Hem yapımı çok kolay vaktinizi almayacak hemde görselliği ile hazırlarını aratmayan bir tarif hadi bakalım tüm püf nokta ve detaylarıyla sizinde misafirlerinizin özel şık tarifi olsun. Çünkü benim en kolay favori tarifim basit olduğu için ilk tercihlerimdee. Ana sayfamdaki instagram linktende videolu seyredebilirsiniz. Hadii bakalım yeni tarifler ile görüşmek dileği ile şimdilik hoşçakalın. 🙋💕



    Tarife Ait Diğer Resimleri































































Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •