Bursa’nın Meşhur Süt Helvası

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Bursa’nın Meşhur Süt Helvası

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Bursa’nın Meşhur Süt Helvası

    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 5dk

    Pişirme: 30dk


    Bursa’nın Meşhur Süt Helvası Tarifi İçin Malzemeler

    • 1 litre süt
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı un
    • 1 yumurtanın sarısı
    • 3 yemek kaşığı tereyağ
    • 1 paket vanilya


    Bursa’nın Meşhur Süt Helvası Tarifi Yapılışı

    1. Öncelikle sütün yarısını ve şekeri bir tencereye alalım. Şeker eriyinceye kadar orta ateşte ısıtalım. Burda sütün çok ısınmamasına dikkat edelim süt çok ısınırsa sonrasında ekleyeceğimiz yumurtanın sarısının pişmesine neden olur.
    2. Şeker eridikten sonra çok ısınmadan tencerenin altını kapatalım.
    3. Ayrı bir tavada tereyağını eritip unu ekleyelim. Unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
    4. Tenceredeki şekerli süte kalan sütü, yumurtanın sarısını ve kavurduğumuz un karışımını ekleyelim.
    5. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirmeye devam edelim.
    6. En son vanilyayıda ekleyelim. Fırın kaplarına eşit olarak paylaştıralım.
    7. Fırın kaplarını koyduğumuz tepsiye bir parmak kadar su ekleyelim.
    8. Önceden ısıttığımız 200 derece üstten ısıtmayla ayarlanmış fırında 10-15 dk üzerleri kızarana kadar pişirelim. ister sıcak ister soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun herkese 😊



    Tarife Ait Diğer Resimleri































Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •