Erzincan Lokumu

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Erzincan Lokumu

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Erzincan Lokumu

    Kaç Kişilik: 10-12

    Hazırlama: 5dk

    Pişirme: 30dk


    Erzincan Lokumu Tarifi İçin Malzemeler

    • 125 gr tereyağı
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 4 tane yumurta
    • 1, 5 su bardağı toz şeker
    • 1 büyük kase yoğurt
    • 2 tane kabartma tozu
    • 1 tane vanilya
    • 4 -5 su bardağı un


    Üstü için;

    • Pudra şekeri


    Erzincan Lokumu Tarifi Yapılışı

    1. Tıpkı klasik kek yapar gibi önce yumurta ve tozşekeri homojen bir kıvam olana kadar çırpalım.
    2. Sonra oda ısısındaki tereyağı, yoğurt ve vanilyayı ilave edip karışana kadar çırpalım ve un ile kabartma tozunu eleyerek son kez çırpalım klasik kek gibi akıcı olmayacak, içinde mikser zor dönecek ,un ilavesini ona göre yapalım.
    3. En çok sevdiğim borcam olan dikdörtgen borcama yağlı kağıt serelim ve hamurumuzu içine boşaltalım .
    4. 180 derece önceden ısınmış fırında pişirelim.
    5. Fırından çıkan lokum kekimiz ılınınca pudra şekerini her tarafına gezdirelim.


    Beş çaylarınızın vazgeçilmezi olabilir benden söylemesi. Afiyet olsun 😋


    Tarife Ait Diğer Resimleri






















    Similar Threads:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •