Kaç Kişilik: 10-12
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 25dk
Gelin Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
Keki ıslamak için;
Muhallebi için;
- 4 su bardağı süt
- 8 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Üzeri için;
Gelin Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yumurta ve şeker güzelce çırpılır, daha sonra elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya eklenir, pürüzsüz bir hamur elde edilir.
- Hamur, tabanı tereyağı ile yağlanmış borcama dökülür, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
- 👆Pişme esnasında fırının kapağı açılmaz.
- Fırından çıkmış ve ılımış kekin üzeri süt ile ıslatılır, daha sonra krema yapımına geçilir.
- Gelelim kremasına;Süt, şeker ve un tencereye alınır, karışrıta karıştıra pişirilir ki bu sayede topakalanmaması sağlanır.
- Ocaktan indirilir üzerine tereyağı ve toz krem şanti ilave edilir güzelce çırpılır, sütünü çekmiş kekin üzerine pişirilen krema dökülür, soğuduktan sonra buzdalabında dinlendirir.
- Üzerine hindistan cevizi serpildikten sonra servis edilir.
Afiyet olsun 💞💞💞