Gelin Tatlısı

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Gelin Tatlısı

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Gelin Tatlısı

    Kaç Kişilik: 10-12

    Hazırlama: 15dk

    Pişirme: 25dk


    Gelin Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

    • 4 adet yumurta
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • 1 su bardağı un


    Keki ıslamak için;

    • 2, 5 su bardağı süt


    Muhallebi için;

    • 4 su bardağı süt
    • 8 yemek kaşığı şeker
    • 4 yemek kaşığı un
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket krem şanti


    Üzeri için;

    • Hindistan cevizi


    Gelin Tatlısı Tarifi Yapılışı

    1. Öncelikle yumurta ve şeker güzelce çırpılır, daha sonra elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya eklenir, pürüzsüz bir hamur elde edilir.
    2. Hamur, tabanı tereyağı ile yağlanmış borcama dökülür, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
    3. 👆Pişme esnasında fırının kapağı açılmaz.
    4. Fırından çıkmış ve ılımış kekin üzeri süt ile ıslatılır, daha sonra krema yapımına geçilir.
    5. Gelelim kremasına;Süt, şeker ve un tencereye alınır, karışrıta karıştıra pişirilir ki bu sayede topakalanmaması sağlanır.
    6. Ocaktan indirilir üzerine tereyağı ve toz krem şanti ilave edilir güzelce çırpılır, sütünü çekmiş kekin üzerine pişirilen krema dökülür, soğuduktan sonra buzdalabında dinlendirir.
    7. Üzerine hindistan cevizi serpildikten sonra servis edilir.
      Afiyet olsun 💞💞💞



    Tarife Ait Diğer Resimleri







































Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •