Sütlü Revani Hafif

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Sütlü Revani Hafif

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Sütlü Revani Hafif

    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 20dk

    Pişirme: 35dk


    Sütlü Revani Hafif Tarifi İçin Malzemeler

    • 4 yumurta
    • 4 yemek kaşığı tepeli şeker
    • 4 yemek kaşığı tepeleme irmik
    • 4 yemek kaşığı tepeleme un
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya


    Şerbeti için

    • 2 su bardağı süt
    • 5 yemek kaşığı şeker


    Kreması için

    • 1 paket krem şanti
    • 1 paket krema olmayan sütle de olabilir


    Sütlü Revani Hafif Tarifi Yapılışı

    🌹hayırlı günler Ramazan’ın bitmesine 2 gün kalmış sizlere iftarınız açtıktan sonra çayla yenilecek en hafif bir tatlı tarifi vermek istedim defalarca deneyip her seferinde çok beğendiğimiz bir tarif Sizlerin de deneyip beğeneceğiniz eminim yapımına geçelim.

    1. İlk önce yumurta ve şekeri iyice çırpın 3 dakika yeterli daha sonra içine diğer malzemeleri ekleyip biraz daha çırpın.
    2. Yağlanmış borcama dökün. 180 derece fırında pişirin. Kek pişerken siz de şerbeti hazırlayın.
    3. Şerbet için süt ve şekeri bir tencerede şeker eriyene kadar karıştırın. Ilık olsun kaynatmayın.
    4. Daha sonra pişen kekin her tarafını kürdana batırıp ılık şerbeti sıcak kekin üzerine dökün
    5. Daha sonra soğumaya bırakın. O soğurken sizde kremayı yapın krema ve krem şanti iyice karıştırıp üzerine yayan bir gece dolapta dinlendirin. Daha lezzetli olacaktır üzerine sevdiğiniz fındık veya ceviz de süsleyebilirsiniz şimdiden afiyet olsun👌👍



    Tarife Ait Diğer Resimleri



















Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •