Kaç Kişilik: 8-10
Hazırlama: 25dk
Pişirme: 25dk
Ağzı Açık (Peynirli) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- Tuz
- 1 paket yaş maya
- Aldığı kadar un (Hamur toparlanır toparlamaz bırakın Çok yumuşak olacak)
İç harcı için ;
- Peynir (Evde tulum ezine biraz da normal peynirden vardı hepsini karıştırdım)
- 1 adet yumurta (İç harcın içine koyuyoruz)
- Maydanoz
- Varsa az yeşil soğan (Olmasada olur)
- Pul biber
Ağzı Açık (Peynirli) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle süt ile suyu biraz ılıtıp, toz şekeri de ekleyip mayayla karıştırıyoruz.
- Biraz bekledikten sonra diğer malzemeleride ekleyerek çok yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Mayalanması için 40 dk. kadar bekletiyoruz. Bu sırada iç harcımızı hazırlıyoruz.
- Hamurumuz mayalarından sonra (En az iki katına çıkması gerek)
- Biraz daha yoğurup tezgahta açıyoruz. Yuvarlak bir kapakla(Ben çaydanlık kapağı ile yaptım) hamurdan daireler kesiyoruz.
- Kestiğimiz her hamura iç harcımızdan koyup yayıyoruz.
- Kenarlarını görseldeki gibi kapatıp fırın tepsisine alıyoruz. Kenarlarına yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.