Ağzı Açık (Peynirli)

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Ağzı Açık (Peynirli)

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Ağzı Açık (Peynirli)

    Kaç Kişilik: 8-10

    Hazırlama: 25dk

    Pişirme: 25dk


    Ağzı Açık (Peynirli) Tarifi İçin Malzemeler

    • 2 su bardağı süt
    • 1 su bardağı su
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • 1 yemek kaşığı şeker
    • Tuz
    • 1 paket yaş maya
    • Aldığı kadar un (Hamur toparlanır toparlamaz bırakın Çok yumuşak olacak)


    İç harcı için ;

    • Peynir (Evde tulum ezine biraz da normal peynirden vardı hepsini karıştırdım)
    • 1 adet yumurta (İç harcın içine koyuyoruz)
    • Maydanoz
    • Varsa az yeşil soğan (Olmasada olur)
    • Pul biber


    Ağzı Açık (Peynirli) Tarifi Yapılışı

    1. Öncelikle süt ile suyu biraz ılıtıp, toz şekeri de ekleyip mayayla karıştırıyoruz.
    2. Biraz bekledikten sonra diğer malzemeleride ekleyerek çok yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
    3. Mayalanması için 40 dk. kadar bekletiyoruz. Bu sırada iç harcımızı hazırlıyoruz.
    4. Hamurumuz mayalarından sonra (En az iki katına çıkması gerek)
    5. Biraz daha yoğurup tezgahta açıyoruz. Yuvarlak bir kapakla(Ben çaydanlık kapağı ile yaptım) hamurdan daireler kesiyoruz.
    6. Kestiğimiz her hamura iç harcımızdan koyup yayıyoruz.
    7. Kenarlarını görseldeki gibi kapatıp fırın tepsisine alıyoruz. Kenarlarına yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.



    Tarife Ait Diğer Resimleri











Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •