Barbunya Pilaki

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Barbunya Pilaki

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Barbunya Pilaki

    Kaç Kişilik: 6-8

    Hazırlama: 5dk

    Pişirme: 30dk


    Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler

    • 500 gr barbunya
    • 2 adet havuç
    • 1 adet orta boy patates
    • Yarım çay bardağı zeytinyağı
    • 1, 5 çay kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı toz şeker
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 orta boy kuru soğan
    • 2 diş sarımsak


    Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı

    1. Barbunyaları bir tencerede rengi değişip hafif yumuşayana kadar haşlıyoruz ve süzüyoruz.
    2. Başka bir tencerede zeytinyağı ile soğanı hafif renk değiştirene kadar kavuruyoruz.
    3. Üzerine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
    4. Küp küp doğranmış havuç patates ve sarımsakları ekleyip2-3 dk kavurmaya devam ediyoruz.
    5. Tuzu ve şekeri ekliyoruz. 2 bardak su koyup barbunyaları ekleyip kapağını kapatıyoruz ve kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.



    Tarife Ait Diğer Resimleri





































  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •