Ev Yapımı Kolay İskender Kebabı (Videolu)

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Ev Yapımı Kolay İskender Kebabı (Videolu)

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Ev Yapımı Kolay İskender Kebabı (Videolu)

    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 15dk

    Pişirme: 5dk


    Ev Yapımı Kolay İskender Kebabı (Videolu) Tarifi İçin Malzemeler

    İskender için

    • 500 gr kıyma
    • 2 yemek kaşığı yoğurt
    • 1 büyük soğan (Rendelenmis veya robotla çekilmiş)
    • 2 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
    • 1 tatlı kaşığı pul biber


    Sos için

    • 1 yemek kaşığı salça
    • Pul biber
    • Tuz
    • 1 su bardağı kadar su
    • Diğer malzemeler
    • Tereyağ
    • Biber
    • Domates
    • Pidesi


    Ev Yapımı Kolay İskender Kebabı (Videolu) Tarifi Yapılışı

    Merhabalar harika bir iskender kebabi tarifle sizlerleyim lokantada yediyinizi aratmayacak hatta daha guzel olmus diyeceginiz gonul rahatligiyla hem cocuklariniza hemde sevdiklerinize hazırlayabileceksiniz simdi gecelim iskender kebabinin asama asama yapimina

    1. Öncelikle dönerimizi aksamdan hazırlıyoruz. Uygun bir kaba kıyma rendelenmis soğan yoğurt, tuz, pul biber ve toz biber alınır ve iyice yoğurulur tezgahın üzerine strec film serilir ve kıyma yerleştirilerek rulo haline getirilir dondurucuya kaldırılır.
    2. İskender kebabını hazırlamadan 30-35 dakika önce döner dondurucudan çıkartılır ve kesilecek duruma gelince ince ince döner dilimleri kesilir tavaya biraz tereyağ ve biraz da zeytin yağ alınır dönerlerin iki tarafı da pişirilir tavanın bir tarafinda da biberle domateste pişirilir.
    3. Pişen dönerleri son bir kez tavaya alınır bir parça daha tereyağ eklenerek ısınması sağlanır dönerler tavadan alınır bir parça daha tereyağ tavaya alınır ve bu defa küçük küçük doğranan pideler tavaya alınır hafif tavada kızartılır (Tırnak pidesi) tarifini de sayfamda bakabilirsiniz)
    4. Pideler servis tabağına alınır üzerine iskender kebabı dizilir üzerine domates sos gezdirilir
    5. Sosun yapılışı: küçük bir tencereye çok az zeytin yağ alınır ve salça kavrulur.
    6. Üzerine su ve baharat ilave edilir biraz kaynatılır ocaktan alınır.
    7. Biber ve domatesler servis tabağının kenarlarına yerleştirilir tereyağ kızdırılır ve iskenderin üzerine gezdirilir sıcak sıcak servis edilir afiyet olsun 🌹





    Tarife Ait Diğer Resimleri







































































Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •