En Gerçekçi Yalancı Su Böreği (3 Yumurtayla)

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: En Gerçekçi Yalancı Su Böreği (3 Yumurtayla)

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default En Gerçekçi Yalancı Su Böreği (3 Yumurtayla)

    Kaç Kişilik: 12-14

    Hazırlama: 50dk

    Pişirme: 45dk


    En Gerçekçi Yalancı Su Böreği (3 Yumurtayla) Tarifi İçin Malzemeler

    • 3 yumurta
    • 3 yumurta kabuğu dolusu su
    • 1, 5 tatlı kaşığı tuz 250 gr tereyağı ve margarin karışımı
    • Aldığı kadar un
    • Arası İçin:
    • Peynir (isteğe bağlı maydanoz)


    Üzeri İçin:

    • 3 su bardağı su


    En Gerçekçi Yalancı Su Böreği (3 Yumurtayla) Tarifi Yapılışı

    Çook eski bir tarif, suböreği hazırlamaya üşendiğim zamanlar bu böreği hazırladığım çok olmuştur. Haşlaması yok, hamur olma riski yok :) sadece açıldığı için, kolayca hazırlanan, herkesin su böreği sandığı (suböreği lezzetinin birebir aynısı) harika bir börek :) Abartmıyorum gerçekten de suböreği lezzetinde ve kısa sürede hazırlanan bir börek, başlayalım o zaman:

    1. Yumurtaların ikisini ve tuzu yoğurma kabına alarak, üçüncü yumurtanın tepesini delip içini diğer yumurtaların yanına aktarıp, boş yumurta kabuğu dolusu üç defa da su ilavesiyle, karıştırarak başlıyoruz (fotoğraflara bakabilirsiniz)
    2. Un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında, çok sert olmayan (yumurtalı hamur olduğundan elinize yapışıyor olabilir, ne çok yumuşak ne de sert hamur olmamasına dikkat edilmeli)
    3. Hamur elde edip iyice özleşene kadar (un miktarı yumurtaların büyüklüğüne göre değişeceğinden un miktarı vermedim, ben 4 su bardağı un kullandım, siz yinede üç su subardağından sonrasını kontrollü kullanın)
    4. Hamurdan on tane beze hazırlayıp dinlendiriyoruz. (beş-on dk. )
    5. Hamur dinlenirken, yağı bir kaba alarak eritiyoruz, dinlenen bezeleri tek tek açarak (ben ikişer, açtım siz nasıl istiyorsanız öyle açın, hangisi kolayınıza geliyorsa)
    6. İlk açtığımız yufkayı, yağladığımız tepsiye yayıp, üzerine bir buçuk- iki yemekkaşığı erittiğimiz yağdan yufkanın her yerine sürüyoruz, diğer yufkalarada aynı işlem uygulayıp, beşinci yufkaya kadar aynı işlemle yufkayı açıp tepsiye yayıp yağlıyoruz, (yufkalar tepsiden biraz büyük açılmalı, tepsiyi yufkanın üzerine alarak ölçebilirsiniz, tepsinin tabanından bir parmak fazla olacak şekilde)
    7. Beşinci yufkaya da aynı işlemi uygulayıp, yağladıktan sonra üzerine peyniri dökerek yayıyoruz (isteyen maydanoz kullanabilir)
    8. Kalan beş yufkayada aynı işlemi uygulayıp, (açıp, tepsiye yayıp, yağlayarak)
    9. Üzerine kalan yağı sürerek hamurken, pişmeden, kesiyoruz böreği, (bu durum önemli) önceden ısıtılmış fırında, kabarıp, çok az da pembeleşince de (tam pişmeden)
    10. Fırından alıp üç su bardağı soğuk suyu böreğin her yerine dökerek tekrar fırına veriyoruz.
    11. Tamamen pişerek kızaran böreği fırından alıp, birazda dinlenince kesitiğimiz yerden tekrar keserek servisliyoruz. (isterseniz üzerine yağlı kağıt kapatarak, onun üzerine de temiz bir bez kapatabilirsiniz) Emin olun herkesin suböreği sandığı şahane bir börek :) Deneyenlere afiyet i şifa olsun



    Tarife Ait Diğer Resimleri



























































  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •